Placeholder

Tareq krämiga kycklinggratäng

Ingredienser

8 kycklingfileer
flingsalt
svarpeppar
10 soltorkade tomater
1 klyfta vitlök
0,5 röd chilifrukt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1, 5 dl vispgrädde
1 dl parmesanost riven

Gör så här

Till servering
8 körsbärstomater
0,5 kruka basilika
4 port. pasta

1 Värm ugnen till 180 grader
2 Fräs kycklingen på medelvärme tills den fått lite färg. Salta och peppra.
3Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka löken. Finhacka chilin.
fräs allt i stekpannan ca 2 minuter tills det doftar härligt.
4 Krydda mefd timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt sjuda försiktigt tills osten smälter.
Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten a ugnen i ca 15 minuter
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikablad. Ta ut formen. Lägg på körsbärstomaterna och basilikan.
Servera med pasta till

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.