Pajdeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk vatten
0,5 tsk salt
Paprikapulver
Fyllning
500 g vegofärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk tacokrydda
1 dl vatten
1 paprika
2 dl iMat fraiche
250 g körsbärstomater
2 - 2 1/2 dl riven ost
Receptet är för 4 personer.
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Hacka samman matfettet skuret i mindre bitar med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kryddor och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Bryn köttfärsen i matfettet. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.
6. Fyll pajskalet med färsfyllningen. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.
7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Tillbehör: servera pajen med sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk