Placeholder

Tacopaj

Ingredienser

Pajdeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk vatten
0,5 tsk salt
Paprikapulver

Fyllning
500 g vegofärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk tacokrydda
1 dl vatten
1 paprika
2 dl iMat fraiche
250 g körsbärstomater
2 - 2 1/2 dl riven ost

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Hacka samman matfettet skuret i mindre bitar med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kryddor och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.

3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.

4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.

5. Bryn köttfärsen i matfettet. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.

6. Fyll pajskalet med färsfyllningen. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.

7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Tillbehör: servera pajen med sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.