2,5 dl socker
2 dl vatten
2 dl färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1 citron
2 msk mascarpone
1. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda 3 - 4 minuter till en sockerlag. Låt svalna. Tillsätt citronjuice, skal och mascarpone. Rör till en slät smet.
2. Häll smeten i en vid form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel i massan en gång i timmen under 3 timmar. Du kan givetvis använda glassmaskin.
3. Skeda upp i serveringsglas.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…