Placeholder

Syrlig citronpaj

Ingredienser

Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 tsk vatten
1 tsk socker

Fyllning:
2 ägg
2 dl siktat florsocker
saft av rivet skal av 1 stor citron
1 dl vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt 30 minuter.

3. Kavla ut den och fodra en pajform. Förgrädda pajskalet 10 minuter.

4. Rör samman fyllningen och fyll skalet med den. Sänk till 200 grader. Grädda ca 20 minuter eller tills citornkrämen stelnat.

1 stor paj

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.