200 g smält smör
4 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
rivet skal och saft av 1 citron
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Rör sist i smöret.
3. Häll smeten i formen och grädda på galler i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.
4. Kakan ska vara lös i mitten när den tas ur ugnen. Den stabiliseras något när den svalnar. Ta den kalla kakan ur formen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar