Placeholder

Syrlig citronkaka

Ingredienser

200 g smält smör
4 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
rivet skal och saft av 1 citron
1 tsk bakpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform, ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Rör sist i smöret.

3. Häll smeten i formen och grädda på galler i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.

4. Kakan ska vara lös i mitten när den tas ur ugnen. Den stabiliseras något när den svalnar. Ta den kalla kakan ur formen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.