Placeholder

Syrlig citronkaka med kanel

Ingredienser

50 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 citron
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl Kesella

Strössel:
1,5 msk socker
2 tsk malen kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 25 cm i diameter.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda i mjöl och bakpulver. Riv skalet på citronen och pressa ur saften och blanda i. Rör ned Kesellan.

3. Strö på hälften av kanelsockret. Klicka på resten av smeten och strö sedan över resten av kanelsockret. Grädda ca 40 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.