800 g syrliga äpplen
2 citroner
90 g smör
1,5 dl rörsocker
2 ägg
1. Skala och tärna äpplena smått. Koka dem till mos med skal och saft av citron under omrörning.
2. Tillsätt sockret och låt det lösa sig. Ta kastrullen från värmen och mixa moset slätt med stavmixer.
3. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt tärnat smör och låt det smälta in. Vispa för hand ned uppvispat ägg och låt curden sjuda så den tjocknar litet.
4. Låt svalna och förvara i kylen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng