5 ägg
5 dl socker
2,5 dl smält smör
5 dl vetemjöl
rabarber
kinuskisås
3 dl grädde
1,5 dl socker
1,5 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna.
2. Skär rabarbern i bitar. Vispa samman ägg och socker, rör ned smält smör och vetemjöl, häll smeten i långpannan och strö på så mycket rabarber du vill. Grädda 20 minuter.
3. Koka kinuskin - den ska vara ganska lös - och häll den över kakan. Grädda tills kakan är färdig, ca 15 minuter. Servera med vaniljsås.
12 rutor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng