150 g kylskåpskallt smör
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
0,5 msk kallt vatten
Garnering:
1 dl jordgubbssylt eller
lemon curd
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Tärna smöret fint och kör ihop med resterande ingredienser i matberedare. Tillsätt vattnet mot slutet och kör till en deg.
3. Dela mördegen i 2 delar och låt vila i kylen 45 minuter. Mjöla händerna och forma 2 rullar, 30 - 35 cm långa. Gör det ganska snabbt så inte mördegen blir för varm.
4. Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning i mitten på rullarna. Fördela sylt eller lemon curd i fördjupningarna och baka gyllene i mitten av ugnen 12 - 15 minuter.
5. Ta ut och låt svalna något. Dra försiktigt bort papperet och skär upp kakorna i bitar.
35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…