Placeholder

Syltsnittar med lemon curd och jordgubbssylt

Ingredienser

150 g kylskåpskallt smör
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
0,5 msk kallt vatten

Garnering:
1 dl jordgubbssylt eller
lemon curd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Tärna smöret fint och kör ihop med resterande ingredienser i matberedare. Tillsätt vattnet mot slutet och kör till en deg.

3. Dela mördegen i 2 delar och låt vila i kylen 45 minuter. Mjöla händerna och forma 2 rullar, 30 - 35 cm långa. Gör det ganska snabbt så inte mördegen blir för varm.

4. Lägg rullarna på bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning i mitten på rullarna. Fördela sylt eller lemon curd i fördjupningarna och baka gyllene i mitten av ugnen 12 - 15 minuter.

5. Ta ut och låt svalna något. Dra försiktigt bort papperet och skär upp kakorna i bitar.

35 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.