200 g rumstempererat smör
1 dl rörsocker
5 dl vetemjöl
0,5 dl finhackade hasselnötter
0,75 msk kakao
Fyllning:
ca 2 msk fast röd sylt,
t ex hallon eller jordgubb
Glasyr:
1 dl florsocker
0,5 - 0,75 msk vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör samman smör, rörsocker och vetemjöl, gärna i matberedare. Kör i så fall bara precis ihop till en deg. Dela den i två lika stora delar.
3. Smaksätt den ena med nötter och den andra med kakao. Rulla ut varje sort till 2 längder, lika långa som en bakplåt.
4. Lägg ut chokladlängderna på en bakpappersklädd plåt. Lägg nötlängderna ovanpå och gör en fördjupning i varje längd. Fyll fördjupningen med sylt och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
5. Blanda till glasyren och bred eller ringla den på kakorna efter gräddningen. Skär upp i sneda bitar.
Ca 26 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…