Placeholder

Syltsnitt med choklad

Ingredienser

200 g rumstempererat smör
1 dl rörsocker
5 dl vetemjöl
0,5 dl finhackade hasselnötter
0,75 msk kakao

Fyllning:
ca 2 msk fast röd sylt,
t ex hallon eller jordgubb

Glasyr:
1 dl florsocker
0,5 - 0,75 msk vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör samman smör, rörsocker och vetemjöl, gärna i matberedare. Kör i så fall bara precis ihop till en deg. Dela den i två lika stora delar.

3. Smaksätt den ena med nötter och den andra med kakao. Rulla ut varje sort till 2 längder, lika långa som en bakplåt.

4. Lägg ut chokladlängderna på en bakpappersklädd plåt. Lägg nötlängderna ovanpå och gör en fördjupning i varje längd. Fyll fördjupningen med sylt och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.

5. Blanda till glasyren och bred eller ringla den på kakorna efter gräddningen. Skär upp i sneda bitar.

Ca 26 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.