200 g rumstempererat smör
1 dl rörsocker
5 dl vetemjöl
0,5 dl finhackade hasselnötter
0,75 msk kakao
Fyllning:
ca 2 msk fast röd sylt,
t ex hallon eller jordgubb
Glasyr:
1 dl florsocker
0,5 - 0,75 msk vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör samman smör, rörsocker och vetemjöl, gärna i matberedare. Kör i så fall bara precis ihop till en deg. Dela den i två lika stora delar.
3. Smaksätt den ena med nötter och den andra med kakao. Rulla ut varje sort till 2 längder, lika långa som en bakplåt.
4. Lägg ut chokladlängderna på en bakpappersklädd plåt. Lägg nötlängderna ovanpå och gör en fördjupning i varje längd. Fyll fördjupningen med sylt och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
5. Blanda till glasyren och bred eller ringla den på kakorna efter gräddningen. Skär upp i sneda bitar.
Ca 26 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng