Placeholder

Sydfransk kycklinggryta

Ingredienser

1 kg kycklingdelar
smör
2,5 dl vitt vin
0,5 citron
3 schalottenlökar
10 vitlöksklyftor
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
salt
svartpeppar
1 dl persilja

Gör så här

1. Förstek kycklingdelarna i en stekpanna i smör så de får fin färg på ytan. Lägg över i en traktörpanna eller stor gryta med lock.

2. Skala och finhacka löken och lägg den tillsammans med oskalad krossad vitlök i grytan. Häll över vinet och lägg i buljongtärningen.

3. Pressa i citronsaft. Lägg på locket och låt alltsammans puttra 25 - 30 minuter.

4. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sila spadet från kycklingen och vispa ned crème fraîche och grädde i buljongen. Salta och peppra.

5. Tillsätt hackad persilja och låt koka upp hastigt. Lägg sedan tillbaka kycklingen och servera med kokt ris.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.