1 kg kycklingdelar
smör
2,5 dl vitt vin
0,5 citron
3 schalottenlökar
10 vitlöksklyftor
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
salt
svartpeppar
1 dl persilja
1. Förstek kycklingdelarna i en stekpanna i smör så de får fin färg på ytan. Lägg över i en traktörpanna eller stor gryta med lock.
2. Skala och finhacka löken och lägg den tillsammans med oskalad krossad vitlök i grytan. Häll över vinet och lägg i buljongtärningen.
3. Pressa i citronsaft. Lägg på locket och låt alltsammans puttra 25 - 30 minuter.
4. Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan. Sila spadet från kycklingen och vispa ned crème fraîche och grädde i buljongen. Salta och peppra.
5. Tillsätt hackad persilja och låt koka upp hastigt. Lägg sedan tillbaka kycklingen och servera med kokt ris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria