Placeholder

Sydafrikansk kycklinggryta

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
8 potatisar
2 burkar krossade tomater
5 dl vatten
4 kryddnejlikor
1 kanelstång
2 lagerblad
2 msk curry
1 tsk malen kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipeppar

Gör så här

1. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och skiva löken och finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär dem i stavar.

2. Skala och skär potatisen i bitar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt alla kryddor och fräs 2 minuter till.

3. Lägg i kycklingen och blanda väl. Tillsätt sedan krossade tomater och vatten och låt småkoka under lock ca 30 minuter.

4. Lägg i potatis och morötter och låt småputtra 20 minuter till. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med sallad och en klick matlagningsyoghurt.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.