4 kycklingfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
8 potatisar
2 burkar krossade tomater
5 dl vatten
4 kryddnejlikor
1 kanelstång
2 lagerblad
2 msk curry
1 tsk malen kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipeppar
1. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och skiva löken och finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär dem i stavar.
2. Skala och skär potatisen i bitar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt alla kryddor och fräs 2 minuter till.
3. Lägg i kycklingen och blanda väl. Tillsätt sedan krossade tomater och vatten och låt småkoka under lock ca 30 minuter.
4. Lägg i potatis och morötter och låt småputtra 20 minuter till. Smaka av med salt och svartpeppar och servera med sallad och en klick matlagningsyoghurt.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…