Smet:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten
Glasyr:
75 g smör
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt vattnet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och grädda 20 - 25 minuter. Kolla med sticka.
4. Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull och rör ihop dem på svag värme tills glasyren tjocknat något. Bred glasyren över den varma kakan och strö kokosflingor över.
8 - 10 skivor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…