4 ägg
4 dl socker
100 g smält smör
2,5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk stötta kardemummakärnor
5 dl svarta vinbär
Glasyr:
150 g smält smör
3 dl socker eller råsocker
2 msk vetemjöl
0,5 dl grädde eller mjölk
4 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna.
2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör i.
3. Strö över vinbären. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
4. Smält smöret till glasyren och rör ihop med övriga ingredienser. Sjud någon minut, blandningen får inte koka.
5. Bred den över och grädda 10 minuter till ljusbrun färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng