Placeholder

Svartvinbärskaka med kokos

Ingredienser

75 g smör
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl svarta vinbär
1 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm, och strö med kokosflingor.

2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och tillsätt ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i formen och strö över bär och kokos. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Den ska bli lätt brun på ovansidan.

4. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Servera som den är till kaffet eller med grädde till dessert.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr