1 citron
100 g rumstempererat smör
0,75 dl socker
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Finriv citronskalet. Vispa mjukt smör, socker, sirap och vaniljsocker krämigt. Blanda mjöl, citronskal och bakpulver och tillsätt det. Vispa samman till en fast deg.
3. Dela degen i hälften och forma till två längder, lika långa som plåtens kortsida, och lägg på plåten.
4. Platta till något med en gaffel och grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter eller tills längderna fått färg. Låt svalna några minuter och skär sedan sneda snitt i önskad storlek. Låt svalna helt på plåten.
20 - 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng