Placeholder

Supergoda citrusrutor

Ingredienser

150 g smält smör
2 apelsiner
2 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 citron
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
2 tsk olja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.

2. Riv skalet av 1 apelsin. Pressa saften ur båda apelsinerna så att det blir 1,5 dl saft.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smör, apelsinskal och -saft, citronskal och mjöl blandat med bakpulver.

4. Häll smeten i långpannan och grädda strax under mitten i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna.

5. Smält chokladen över vattenbad med oljan. Bred chokladen över kakan och skär upp i rutor.

Ca 24 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.