150 g smält smör
2 apelsiner
2 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 citron
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
2 tsk olja
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.
2. Riv skalet av 1 apelsin. Pressa saften ur båda apelsinerna så att det blir 1,5 dl saft.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smör, apelsinskal och -saft, citronskal och mjöl blandat med bakpulver.
4. Häll smeten i långpannan och grädda strax under mitten i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
5. Smält chokladen över vattenbad med oljan. Bred chokladen över kakan och skär upp i rutor.
Ca 24 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng