Placeholder

Superenkel fiskgratäng

Ingredienser

450 g fast halvtinad fisk,
t ex torsk eller sej
200 g champinjoner
1 litet broccolistånd
1 gul lök
2 dl tomatsås med basilikasmak
(finns på burk eller flaska)
1,5 dl grädde
1 msk vitvinsinäger
salt
peppar

Gör så här

1. sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär fisken i portionsbitar och skiva svampen. Lägg svampen i botten på en eldfast form och lägg fisken ovanpå.

3. Dela broccolin i små buketter och skiva löken. Använd även stammen på broccolin och skiva den tunt.

4. Lägg broccoli, lök och resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll såsen över fisken och gratinera ca 25 minuter. Se till att fisken är klar i mitten.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.