Placeholder

Stuvad blomkål med falukorv

Ingredienser

1 kg blomkål
salt
600 g falukorv
smör till stekning
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 msk maizena
2 krm salt
2 krm vitpeppar

Gör så här

1. Skär blomkålen i buketter och koka den nästan mjuk i saltat vatten 4 - 6 minuter. Ta 0,5 msk salt/l vatten.

2. Skiva falukorven och stek den i smör. Vispa samman mjölk, grädde, maizena, salt och vitpeppar i en kastrull.

3. Koka upp och rör hela tiden med en visp så att det inte bränns. Låt koka någon minut och rör ned blomkålen.

4. Servera med stekt falukorv.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr