500 g kalvschnitzel
300 g blandad färsk svamp,
t ex champinjoner, ostronskivling
och shiitakesvamp
1 stor gul lök
25 g smör
0,5 - 1 tsk salt
0,5 - 1 krm nymalen svartpeppar
1,25 dl köttbuljong eller fond,
utspädd
1 msk vetemjöl
1,25 dl torrt, vitt vin
2 msk crème fraîche
1. Torka av köttet och skär det i cm-breda strimlor. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken fint.
2. Smält smöret i en stekpanna och fräs löken glansig. Öka värmen, tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt svampen, blanda och låt fräsa med en stund.
3. Smaksätt med salt och peppar och häll på buljongen. Blanda ut mjölet noga i vinet, häll i det och rör om.
4. Sänk värmen, sätt på locket och låt alltsammans småputtra ca 5 minuter tills såsen tjocknar. Ta pannan från värmen och rör ned crème fraîche.
5. Servera genast, gärna med rösti eller potatiskaka, en krispig sallad och ett lätt mousserande vin.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng