500 g kalvschnitzel
300 g blandad färsk svamp,
t ex champinjoner, ostronskivling
och shiitakesvamp
1 stor gul lök
25 g smör
0,5 - 1 tsk salt
0,5 - 1 krm nymalen svartpeppar
1,25 dl köttbuljong eller fond,
utspädd
1 msk vetemjöl
1,25 dl torrt, vitt vin
2 msk crème fraîche
1. Torka av köttet och skär det i cm-breda strimlor. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken fint.
2. Smält smöret i en stekpanna och fräs löken glansig. Öka värmen, tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt svampen, blanda och låt fräsa med en stund.
3. Smaksätt med salt och peppar och häll på buljongen. Blanda ut mjölet noga i vinet, häll i det och rör om.
4. Sänk värmen, sätt på locket och låt alltsammans småputtra ca 5 minuter tills såsen tjocknar. Ta pannan från värmen och rör ned crème fraîche.
5. Servera genast, gärna med rösti eller potatiskaka, en krispig sallad och ett lätt mousserande vin.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…