Placeholder

Strimlad kalvschnitzel

Ingredienser

500 g kalvschnitzel
300 g blandad färsk svamp,
t ex champinjoner, ostronskivling
och shiitakesvamp
1 stor gul lök
25 g smör
0,5 - 1 tsk salt
0,5 - 1 krm nymalen svartpeppar
1,25 dl köttbuljong eller fond,
utspädd
1 msk vetemjöl
1,25 dl torrt, vitt vin
2 msk crème fraîche

Gör så här

1. Torka av köttet och skär det i cm-breda strimlor. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken fint.

2. Smält smöret i en stekpanna och fräs löken glansig. Öka värmen, tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt svampen, blanda och låt fräsa med en stund.

3. Smaksätt med salt och peppar och häll på buljongen. Blanda ut mjölet noga i vinet, häll i det och rör om.

4. Sänk värmen, sätt på locket och låt alltsammans småputtra ca 5 minuter tills såsen tjocknar. Ta pannan från värmen och rör ned crème fraîche.

5. Servera genast, gärna med rösti eller potatiskaka, en krispig sallad och ett lätt mousserande vin.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.