Placeholder

Strandkaka

Ingredienser

2 dl socker
175 g mjukt smör
3 ägg
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
50 g mandelmassa
50 g mörk choklad
1 tsk rivet citronskal
0,5 dl citronsaft
2 msk flagad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform.

2. Vispa socker och smör vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten växelvis med mjölk.

3. Riv mandelmassan och hacka chokladen grovt. Tillsätt detta till smeten tillsammans med citronskal och -saft.

4. Häll smeten i formen och strö över mandel. Grädda ca 40 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr