Placeholder

Strandkaka med apelsin och kanel

Ingredienser

175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
2 msk apelsinsaft
+ rivet skal av 1 apelsin
eller enbart 2 msk punsch
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
1 dl socker
3 msk kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm.

2. Rör smör och socker mjukt och smidigt. Vispa inte. Rör sedan ned äggen, ett i taget, gräddfil, apelsinskal och -saft.

3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ned det i smeten. Blanda socker och kanel.

4. Häll 1/3 av smeten i formen. Strö 1/3 av kanelsockret över smeten. Gör samma sak 2 gånger till och avsluta med kanelsocker. Grädda ca 40 minuter.

1 kaka eller 12 - 16 muffins

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.