175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
2 msk apelsinsaft
+ rivet skal av 1 apelsin
eller enbart 2 msk punsch
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
1 dl socker
3 msk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm.
2. Rör smör och socker mjukt och smidigt. Vispa inte. Rör sedan ned äggen, ett i taget, gräddfil, apelsinskal och -saft.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ned det i smeten. Blanda socker och kanel.
4. Häll 1/3 av smeten i formen. Strö 1/3 av kanelsockret över smeten. Gör samma sak 2 gånger till och avsluta med kanelsocker. Grädda ca 40 minuter.
1 kaka eller 12 - 16 muffins
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…