1 Msk sesame Frön
4 Stora Kycklingvingar
2 Msk teriyaki sås
1 färsk Röd chilli
2 Vårlökar
Rosta sesam fröna i en torr stekpanna på medium hetta tills gyllene, lägg sedan på tallrik.
Ställ tillbaka stekpannan och lägg i vingarna, de kan trängas lite. Låt dom stekas i ca 1 min per sida så att dom får lite färg på varje sida.
Häll över teriyaki och täck vingarna precis med vatten. Skär upp chilin långsides och lägg i pannan.
Låt allt sjuda i ca 35-40 minuter eller tills kycklingen är mör och såsen är klibbig. Vänd bitarna då och då.
Häll i lite rödvinsvinäger för att samla upp småbitar, trimma och finhacka vårlöken och sprid ut dom över kycklingen tillsammans med sesanfröna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng