Placeholder

Stenkaka

Ingredienser

150 g smält smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde

Fyllning:
1 dl vispad grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna, 40 x 30 cm.

2. Rör ihop alla ingredienserna till kakan. Bred ut smeten i långpannan och grädda 10 minuter. Passa så den inte bränns! Dela kakan i 2 delar innan den blir för kall.

3. Vispa grädden och bred på den ena delen av den kalla kakan. Lägg den andra delen ovanpå.

4. Svep in kakan i aluminiumfolie och låt den stå till nästa dag, då den skärs upp i rutor.

12 - 16 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.