150 g smält smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
Fyllning:
1 dl vispad grädde
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna, 40 x 30 cm.
2. Rör ihop alla ingredienserna till kakan. Bred ut smeten i långpannan och grädda 10 minuter. Passa så den inte bränns! Dela kakan i 2 delar innan den blir för kall.
3. Vispa grädden och bred på den ena delen av den kalla kakan. Lägg den andra delen ovanpå.
4. Svep in kakan i aluminiumfolie och låt den stå till nästa dag, då den skärs upp i rutor.
12 - 16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk