Placeholder

Stekt kotlett med sky, äpple och inlagd rödkål

Ingredienser

4 fläskkotletter
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk mörk fond,
t ex oxfond
3 msk ljus maizenaredning
1 tsk kinesisk soya
1 burk inlagd rödkål, ca 450 g
2 röda äpplen

Gör så här

1. Gör små snitt i fettkanten på kotletterna och stek dem i smör på medelvärme, ca 3 minuter/sida. Häll litet vatten i stekpannan och låt kotletterna sjuda litet. Krydda med salt och peppar.

2. Mät upp skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt vatten så att det blir 4 dl. Tillsätt fonden och koka upp.

3. Vispa ned redningen och sjud 1 minut. Smaka av såsen med salt, peppar och soya.

4. Värm rödkålen och skär äpplena i småbitar. Servera kotletterna med kokt potatis, sås, rödkål och äppelbitar. Strö över persilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.