4 fläskkotletter
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk mörk fond,
t ex oxfond
3 msk ljus maizenaredning
1 tsk kinesisk soya
1 burk inlagd rödkål, ca 450 g
2 röda äpplen
1. Gör små snitt i fettkanten på kotletterna och stek dem i smör på medelvärme, ca 3 minuter/sida. Häll litet vatten i stekpannan och låt kotletterna sjuda litet. Krydda med salt och peppar.
2. Mät upp skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt vatten så att det blir 4 dl. Tillsätt fonden och koka upp.
3. Vispa ned redningen och sjud 1 minut. Smaka av såsen med salt, peppar och soya.
4. Värm rödkålen och skär äpplena i småbitar. Servera kotletterna med kokt potatis, sås, rödkål och äppelbitar. Strö över persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng