4 fläskkotletter
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk mörk fond,
t ex oxfond
3 msk ljus maizenaredning
1 tsk kinesisk soya
1 burk inlagd rödkål, ca 450 g
2 röda äpplen
1. Gör små snitt i fettkanten på kotletterna och stek dem i smör på medelvärme, ca 3 minuter/sida. Häll litet vatten i stekpannan och låt kotletterna sjuda litet. Krydda med salt och peppar.
2. Mät upp skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt vatten så att det blir 4 dl. Tillsätt fonden och koka upp.
3. Vispa ned redningen och sjud 1 minut. Smaka av såsen med salt, peppar och soya.
4. Värm rödkålen och skär äpplena i småbitar. Servera kotletterna med kokt potatis, sås, rödkål och äppelbitar. Strö över persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…