Placeholder

Spansk fläskgryta

Ingredienser

600 g benfritt fläskkött
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk paprikapulver
200 g färska champinjoner
1 paprika
15 pimientofyllda oliver
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soya
2 tomater
1 pkt bacon

Gör så här

1. Tärna köttet i lagom stora bitar och bryn det i smör i en stekgryta. Strö på salt och kryddor. Ansa och skiva svampen.

2. Kärna ur paprikan och strimla den Halvera oliverna. Lägg svamp, paprika och oliver i grytan och låt alltsammans fräsa en stund.

3. Blanda vispgrädde med soya och häll över. Skålla och skala tomaterna, skär dem i klyftor och lägg dem i grytan. Låt sjuda på svag värme 25 - 30 minuter. Skaka grytan då och då.

4 Smaksätt med mer salt och kryddor. Bräck baconet och lägg det över köttet i grytan. Servera med ris och sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr