Placeholder

Spaghetti med vitlökssmak

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl vispgrädde
2 msk finhackad persilja
1 msk färsk hackad oregano
eller 1 tsk torkad
300 - 350 g spaghetti
50 g riven parmesan
eller annan lagrad riven ost,
t ex 2 - 3 dl Svecia

Gör så här

1. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i oljan i en gryta ca 1 minut. Häll i grädden och lägg i persilja och oregano. Låt blandningen koka på svag värme 2 - 3 minuter.

2. Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning. Låt rinna av väl. Blanda ned osten i såsen och låt den smälta.

3. Vänd ned pastan i såsen och servera omedelbart med en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.