2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl vispgrädde
2 msk finhackad persilja
1 msk färsk hackad oregano
eller 1 tsk torkad
300 - 350 g spaghetti
50 g riven parmesan
eller annan lagrad riven ost,
t ex 2 - 3 dl Svecia
1. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i oljan i en gryta ca 1 minut. Häll i grädden och lägg i persilja och oregano. Låt blandningen koka på svag värme 2 - 3 minuter.
2. Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning. Låt rinna av väl. Blanda ned osten i såsen och låt den smälta.
3. Vänd ned pastan i såsen och servera omedelbart med en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng