Placeholder

Sötsur kycklingfilé i sås

Ingredienser

Ca 4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
rapsolja
1 dl vatten + 1 msk maizena
1 dl vispgrädde eller crème fraîche
ca 3 msk sweet chilisås

Gör så här

1. Dela kycklingfiléerna mitt itu så de blir tunnare. Salta och peppra på ytan.

2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna på hög värme så att ytan får litet färg, sänk sedan direkt till låg värme och låt dem ligga under lock tills de är genomstekta.

3. Blanda vatten och maizena i en skål och häll över grädde, vatten och sweet chilisås. Rör om och låt allt stå på låg värme en stund. Smaka av till önskad styrka.

4. Servera med ris eller pressad potatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.