Ca 4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
rapsolja
1 dl vatten + 1 msk maizena
1 dl vispgrädde eller crème fraîche
ca 3 msk sweet chilisås
1. Dela kycklingfiléerna mitt itu så de blir tunnare. Salta och peppra på ytan.
2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna på hög värme så att ytan får litet färg, sänk sedan direkt till låg värme och låt dem ligga under lock tills de är genomstekta.
3. Blanda vatten och maizena i en skål och häll över grädde, vatten och sweet chilisås. Rör om och låt allt stå på låg värme en stund. Smaka av till önskad styrka.
4. Servera med ris eller pressad potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng