Ca 4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
rapsolja
1 dl vatten + 1 msk maizena
1 dl vispgrädde eller crème fraîche
ca 3 msk sweet chilisås
1. Dela kycklingfiléerna mitt itu så de blir tunnare. Salta och peppra på ytan.
2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna på hög värme så att ytan får litet färg, sänk sedan direkt till låg värme och låt dem ligga under lock tills de är genomstekta.
3. Blanda vatten och maizena i en skål och häll över grädde, vatten och sweet chilisås. Rör om och låt allt stå på låg värme en stund. Smaka av till önskad styrka.
4. Servera med ris eller pressad potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…