Placeholder

Söndagsgryta med smörfräst svamp

Ingredienser

500 g benfritt fläskkött
av bog eller skinka
1 tsk salt
1,5 krm peppar
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
100 g bacon
250 g färska champinjoner
2 dl mellangrädde
0,5 - 1 tsk timjan

Gör så här

1. Skär köttet i stora tärningar. Skala och hacka löken. Bryn köttet runtom i litet smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt tomater och vatten och låt allt småputtra under lock ca 45 minuter.

2. Ansa svampen under tiden och skär den i mindre bitar. Klipp baconet i mindre bitar. Fräs det i torr stekpanna, ta undan ca 1/3 till garnering och lägg resten i grytan.

3. Fräs svampen i smör en liten stund. Lägg över den i grytan tillsammans med timjan och grädde. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.

4. Smaka av och strö resterande bacon och litet klippt persilja över.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.