500 g benfritt fläskkött
av bog eller skinka
1 tsk salt
1,5 krm peppar
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
100 g bacon
250 g färska champinjoner
2 dl mellangrädde
0,5 - 1 tsk timjan
1. Skär köttet i stora tärningar. Skala och hacka löken. Bryn köttet runtom i litet smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt tomater och vatten och låt allt småputtra under lock ca 45 minuter.
2. Ansa svampen under tiden och skär den i mindre bitar. Klipp baconet i mindre bitar. Fräs det i torr stekpanna, ta undan ca 1/3 till garnering och lägg resten i grytan.
3. Fräs svampen i smör en liten stund. Lägg över den i grytan tillsammans med timjan och grädde. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
4. Smaka av och strö resterande bacon och litet klippt persilja över.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…