500 g nöt- eller blandfärs
1,5 tsk salt
2 tsk lätt krossade grönpepparkorn
1 liten, mycket finhackad gul lök
1 äggula
200 g färska champinjoner
smör
1 msk färskpressad citronsaft
1,5 - 2 dl vispgrädde
1. Blanda färsen med salt, hälften av grönpepparen samt lök och äggula. Ansa och skölj champinjonerna. Dela dem i mindre bitar om de är stora.
2. Forma färsen till 8 biffar och stek dem i litet smör 3 - 4 minuter på varje sida. Lägg dem på varmt fat och täck med folie.
3. Torka ur pannan och bryn svampen i litet nytt smör. Strö över resten av pepparkornen och häll på citronsaft och grädde. Smaka av med salt och låt koka ett par minuter.
4. Häll såsen över biffarna och servera med kokt potatis och sallad.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…