Smet:
6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
Fyllning och topping:
350 g rabarber i bitar
200 g jordgubbar eller röda vinbär
100 g kallt smör
0,75 dl rörsocker eller pärlsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned vetemjölet och bred ut smeten i långpannan. Fördela fyllningen över och hyvla över det kalla smöret. Strö över socker.
3. Ställ plåten mitt i ugnen, sänk värmen till 175 grader och grädda 20 - 30 minuter.
4. Ta ut kakan, låt svalna och skär upp i rutor.
16 - 20 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng