Smet:
6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
Fyllning och topping:
350 g rabarber i bitar
200 g jordgubbar eller röda vinbär
100 g kallt smör
0,75 dl rörsocker eller pärlsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned vetemjölet och bred ut smeten i långpannan. Fördela fyllningen över och hyvla över det kalla smöret. Strö över socker.
3. Ställ plåten mitt i ugnen, sänk värmen till 175 grader och grädda 20 - 30 minuter.
4. Ta ut kakan, låt svalna och skär upp i rutor.
16 - 20 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk