2,5 dl socker
3 dl potatismjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3 ägg
150 g smält avsvalnat smör
2 - 2,5 dl jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form, 20 x 30 cm, och bröa.
2. Blanda socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen och tillsätt dem tillsammans med smöret. Rör så att allt blandar sig, men inte mer.
3. Skrapa ned smeten i formen och fördela bären över. Grädda på mittfalsen i ugnen ca 30 minuter.
4. Låt svalna och skär upp i rutor. Du bestämmer storleken själv men ca 12 st är lagom.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…