2,5 dl socker
3 dl potatismjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3 ägg
150 g smält avsvalnat smör
2 - 2,5 dl jordgubbar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form, 20 x 30 cm, och bröa.
2. Blanda socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen och tillsätt dem tillsammans med smöret. Rör så att allt blandar sig, men inte mer.
3. Skrapa ned smeten i formen och fördela bären över. Grädda på mittfalsen i ugnen ca 30 minuter.
4. Låt svalna och skär upp i rutor. Du bestämmer storleken själv men ca 12 st är lagom.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng