Placeholder

Sommarkaka med jordgubbar och citron

Ingredienser

50 g jordgubbar
150 g smör
150 g vit choklad
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 - 2 tsk rivet citronskal
3 ägg

Garnering:
jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Skär jordgubbarna i små bitar. Smält smöret och hacka chokladen. Låt den smälta i det heta smöret och rör om väl.

3. Blanda socker, vetemjöl och vaniljsocker och rör ned detta i chokladen plus citronskal och ägg. Vänd ned jordgubbarna.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Garnera med halverade jordgubbar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr