5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
5 dl skivade jordgubbar, hallon
eller vinbär
75 g kallt smör
4 msk råsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned vetemjöl och bred ut smeten i långpannan. Strö över bären, hyvla över smöret och strö över råsocker.
3. Ställ in kakan i ugnen, sänk värmen till 175 grader och grädda ca 25 minuter. Låt svalna.
4. Skär upp kakan i bitar och servera med glass eller vispad grädde.
Ca 16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng