5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
5 dl skivade jordgubbar, hallon
eller vinbär
75 g kallt smör
4 msk råsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned vetemjöl och bred ut smeten i långpannan. Strö över bären, hyvla över smöret och strö över råsocker.
3. Ställ in kakan i ugnen, sänk värmen till 175 grader och grädda ca 25 minuter. Låt svalna.
4. Skär upp kakan i bitar och servera med glass eller vispad grädde.
Ca 16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…