Placeholder

Solveigs rabarber- och jordgubbskaka

Ingredienser

150 g smält smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl socker
200 g rabarber och jordgubbar
i valfri mix

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,5-litersform.

2. Smält smöret och rör samman det med ägg, mjöl och socker. Skiva rabarber och jordgubbar och blanda ned dem i smeten. Häll den i formen och grädda högt upp i ugnen 40 minuter.

3. Serveras med fördel med vaniljglass.

8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.