Placeholder

Sojamarinerad Fläskfilé

Ingredienser

600 g Fläskytterfile Färsk

0.5 tsk Salt Fint

2 krm Svartpeppar Malen

1 msk Mat & Bak Smör

1 msk Olivolja

Marinad

2 msk Olivolja

2 msk Japansk soja

1 msk Honung Flytande

1 msk Balsamvinäger

2 st klyftor Vitlök Vanlig

Örtsmör

100 g Mat & Bak Smör

1 msk Franska Örter

2 krm Salt Fint

1 krm Svartpeppar Malen

Tillbehör

800 g Potatis Fast

500 g Vanliga morötter

0.5 tsk Salt Fint

0.5 st Isbergssallat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram smöret till örtsmöret och lägg i rumstemperatur.

2. Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger i en skål. Skala och pressa i vitlök.

3. Kött: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Marinera gärna över natten, eller minst 10 min.

4. Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

5. Kött: Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Salta och peppra ordentligt. Lägg över filén i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20-25 min eller tills filén har en innertemperatur på 65-68 grader.

6. Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4-5 min.

7. Örtsmör: Vispa samman smöret med örtkryddan, gärna med en elvisp för att få ett luftigt och smakrikt smör. Smaka av med en nypa salt och peppar.

8. Kött: Ta ut fläskytterfilén och låt den vila under en handduk ca 3-5 min innan du skär upp den.

Servera med morötter, krossad potatis, strimlad isbergssallad och örtsmör

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.