75 g smör
5 mogna passionsfrukter
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping:
8 mogna passionsfrukter
0,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.
2. Smält smöret på låg värme. Häll i passionsfruktköttet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
3. Blanda försiktigt i passionsfruktsblandningen, sikta i övriga ingredienser och blanda om.
4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett galler.
5. Gröp ur passionsfrukterna till toppingen, men spara gärna en frukt till dekoration. Koka samman fruktköttet med sockret och häll eller pensla på passionsfruktslagen tills kakan sugit åt sig allt.
6. Dekorera gärna med en klyftad passionsfrukt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng