Placeholder

Sockerkaka med passionsfrukt

Ingredienser

75 g smör
5 mogna passionsfrukter
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Topping:
8 mogna passionsfrukter
0,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.

2. Smält smöret på låg värme. Häll i passionsfruktköttet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

3. Blanda försiktigt i passionsfruktsblandningen, sikta i övriga ingredienser och blanda om.

4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett galler.

5. Gröp ur passionsfrukterna till toppingen, men spara gärna en frukt till dekoration. Koka samman fruktköttet med sockret och häll eller pensla på passionsfruktslagen tills kakan sugit åt sig allt.

6. Dekorera gärna med en klyftad passionsfrukt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr