Placeholder

Sockerkaka med jordgubbar och rabarber

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
saft och skal av 1 lime

Fyllning:
2 dl färska jordgubbar
2 dl rabarber
0,5 dl florsocker
1 msk vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken. Blanda med äggsmeten.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt limeskal och -saft.

4. Skär jordgubbar och rabarber i tunna skivor. Blanda dem med florsocker och vetemjöl och vänd sedan ned det i smeten. Häll den i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Pröva med sticka, den ska vara torr. Låt svalna något och stjälp sedan upp kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr