3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
saft och skal av 1 lime
Fyllning:
2 dl färska jordgubbar
2 dl rabarber
0,5 dl florsocker
1 msk vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken. Blanda med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt limeskal och -saft.
4. Skär jordgubbar och rabarber i tunna skivor. Blanda dem med florsocker och vetemjöl och vänd sedan ned det i smeten. Häll den i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Pröva med sticka, den ska vara torr. Låt svalna något och stjälp sedan upp kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng