100 g smör
2 ägg
1 dl mörkt muscovadosocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
50 g kanderade apelsinskal
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att bryna smöret genom att smälta det, men inte ta det från värmen när det är smält utan låta det gå längre. När det tystnat rör du försiktigt i det så det inte bränns vid. Smöret är klart när det är gyllenbrunt och doftar kola. Ta från värmen och häll över i en skål. Låt bottensatsen stanna i kastrullen.
3. Vispa ägg och socker pösigt, riktigt pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ned dem i äggsmeten. Vänd försiktigt ned dem. Tillsätt brynt smör, grädde och sist kanderade apelsinskal.
4. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Pröva med sticka.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng