Placeholder

Sockerkaka med brynt smör och kanderade apelsinskal

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
1 dl mörkt muscovadosocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
50 g kanderade apelsinskal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Börja med att bryna smöret genom att smälta det, men inte ta det från värmen när det är smält utan låta det gå längre. När det tystnat rör du försiktigt i det så det inte bränns vid. Smöret är klart när det är gyllenbrunt och doftar kola. Ta från värmen och häll över i en skål. Låt bottensatsen stanna i kastrullen.

3. Vispa ägg och socker pösigt, riktigt pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ned dem i äggsmeten. Vänd försiktigt ned dem. Tillsätt brynt smör, grädde och sist kanderade apelsinskal.

4. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Pröva med sticka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr