Placeholder

Sockerkaka med apelsin och choklad

Ingredienser

125 g smör
1 apelsin
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g choklad av valfri sort

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.

2. Smält smöret i en liten kastrull. Riv skalet av 1 apelsin i smöret. Pressa apelsinen och tillsätt juicen i det smälta smöret, blanda noga och låt svalna.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Hacka chokladen i bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

4. Sikta i mjölblandningen, tillsätt smält smör och hackad choklad. Blanda försiktigt och häll sedan smeten i kakformen.

5. Baka mitt i ugnen ca 35 minuter tills kakan stelnar och inte är kladdig i mitten. Låt kakan svalna litet i formen innan du vänder upp den på ett fat.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.