125 g smör
1 apelsin
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g choklad av valfri sort
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
2. Smält smöret i en liten kastrull. Riv skalet av 1 apelsin i smöret. Pressa apelsinen och tillsätt juicen i det smälta smöret, blanda noga och låt svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Hacka chokladen i bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
4. Sikta i mjölblandningen, tillsätt smält smör och hackad choklad. Blanda försiktigt och häll sedan smeten i kakformen.
5. Baka mitt i ugnen ca 35 minuter tills kakan stelnar och inte är kladdig i mitten. Låt kakan svalna litet i formen innan du vänder upp den på ett fat.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk