400 g falukorv
6 - 8 kokta potatisar
2 kokta morötter
2 gula lökar
50 g rotselleri
4 ägg
4 dl mjölk
2 tomater
2 dl riven ost
hackad persilja
salt
vitpeppar
smör till stekning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tärna korv, morötter och potatis. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör några minuter och lägg över i en ugnsform.
3. Vispa samman ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen. Skiva tomaterna och lägg dem över ytan. Strö sist över osten.
4. Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills ytan stannat. Servera med hackad persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng