3 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
2 dl smält smör
Topping:
hallonsylt
ev pärlsocker eller kokosflarn
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och bryn det något för en mer nötaktig smak. Blanda ned resterande ingredienser och rör om till en smet.
3. Smörj en form och häll i smeten, gärna en avlång sockerkaksform. Sätt in kakan 5 minuter få den får litet yta.
4. Ta ut den ur ugnen och häll sylt i mitten av kakan. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ca 10 - 15 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Den ska vara litet kladdig i mitten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk