200 g smör
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 finriven bittermandel
Fyllning:
2 stora, syrliga äpplen
3 tsk socker
1,5 tsk malen kanel
1 dl flagad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en långpanna, ca 30 x 40 minuter.
2. Smält smöret i en stor kastrull. Ställ åt sidan att svalna litet. Rör ned socker och ägg och rör smeten slät. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör åter massan slät. Bred ut smeten jämnt i formen.
3. Skär äpplena i tunna klyftor. Äpplen med tjocka skal bör skalas. Lägg klyftorna i en plastpåse, tillsätt socker och kanel och skaka samman allt lätt. Tryck ned klyftorna lätt i smeten och strö över flagad mandel.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Skär upp i rutor då den kallnat.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng