Placeholder

Snabbakade saftiga äppelrutor

Ingredienser

200 g smör
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 finriven bittermandel

Fyllning:
2 stora, syrliga äpplen
3 tsk socker
1,5 tsk malen kanel
1 dl flagad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en långpanna, ca 30 x 40 minuter.

2. Smält smöret i en stor kastrull. Ställ åt sidan att svalna litet. Rör ned socker och ägg och rör smeten slät. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör åter massan slät. Bred ut smeten jämnt i formen.

3. Skär äpplena i tunna klyftor. Äpplen med tjocka skal bör skalas. Lägg klyftorna i en plastpåse, tillsätt socker och kanel och skaka samman allt lätt. Tryck ned klyftorna lätt i smeten och strö över flagad mandel.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Skär upp i rutor då den kallnat.

Ca 30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.