200 g smör
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 finriven bittermandel
Fyllning:
2 stora, syrliga äpplen
3 tsk socker
1,5 tsk malen kanel
1 dl flagad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en långpanna, ca 30 x 40 minuter.
2. Smält smöret i en stor kastrull. Ställ åt sidan att svalna litet. Rör ned socker och ägg och rör smeten slät. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör åter massan slät. Bred ut smeten jämnt i formen.
3. Skär äpplena i tunna klyftor. Äpplen med tjocka skal bör skalas. Lägg klyftorna i en plastpåse, tillsätt socker och kanel och skaka samman allt lätt. Tryck ned klyftorna lätt i smeten och strö över flagad mandel.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Skär upp i rutor då den kallnat.
Ca 30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…