200 g smör
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn
0,75 dl röd sylt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Sikta ned blandningen i smörsockersmeten.
3. Häll i havregrynen och arbeta ihop till en deg. Forma till längder och skär i bitar. Rulla kulor och lägg på bakpappersklädda plåtar.
4. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en liten klick sylt. Grädda kakorna 10 - 12 minuter.
45 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar