500 g nötfärs
250 g champinjoner
1 msk potatismjöl eller maizena
1 msk aromat
4 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche
1 msk svampsoya
salt
smör till stekning
1. Blanda nötfärs med potatismjöl och aromat. Forma till en limpa, plasta in och låt stå i kylen 10 - 15 minuter.
2. Förbered svampen under tiden. Skiva den och ställ den åt sidan.
3. Blanda crème fraîche, grädde och soya i en skål. Ta ut limpan och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Värm en stekpanna på medelvärme och stek biffarna tills de är genomstekta.
4. Ta upp dem och stek svampen tills den fått litet färg. Lägg tillbaka biffarna i pannan, häll över såsen och låt puttra 3 - 4 minuter.
5. Servera med valfria tillbehör.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…