500 g nötfärs
250 g champinjoner
1 msk potatismjöl eller maizena
1 msk aromat
4 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche
1 msk svampsoya
salt
smör till stekning
1. Blanda nötfärs med potatismjöl och aromat. Forma till en limpa, plasta in och låt stå i kylen 10 - 15 minuter.
2. Förbered svampen under tiden. Skiva den och ställ den åt sidan.
3. Blanda crème fraîche, grädde och soya i en skål. Ta ut limpan och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Värm en stekpanna på medelvärme och stek biffarna tills de är genomstekta.
4. Ta upp dem och stek svampen tills den fått litet färg. Lägg tillbaka biffarna i pannan, häll över såsen och låt puttra 3 - 4 minuter.
5. Servera med valfria tillbehör.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng