2 blomkålshuvuden
200 g färskost
bacon eller sidfläsk
1. Ansa blomkålen och dela dem i mindre bitar. Koka upp i lättsaltat vatten och låt koka 6 - 7 minuter. Blomkålen ska gå att mosa med gaffel eller potatisstöt, men fortfarande ha litet tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet.
2. Rör ned färskosten och mosa grovt. Smaka av med litet flingsalt. Dela bacon eller en bit rökt sidfläsk, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
3. Toppa blomkålsmoset med bacon, färsk timjan (ev citrontimjan), rivet citronskal och svartpeppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng