Placeholder

Snabba blomkålsrätten med bacon

Ingredienser

2 blomkålshuvuden
200 g färskost
bacon eller sidfläsk

Gör så här

1. Ansa blomkålen och dela dem i mindre bitar. Koka upp i lättsaltat vatten och låt koka 6 - 7 minuter. Blomkålen ska gå att mosa med gaffel eller potatisstöt, men fortfarande ha litet tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet.

2. Rör ned färskosten och mosa grovt. Smaka av med litet flingsalt. Dela bacon eller en bit rökt sidfläsk, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

3. Toppa blomkålsmoset med bacon, färsk timjan (ev citrontimjan), rivet citronskal och svartpeppar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.