3 ägg
80 g smält smör,
gärna litet brynt
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl vinbär
1. Sätt ugnen på 200 grader. Spänn ett bakpapper i botten av en liten springform, 20 cm.
2. Skölj av vinbären och ställ dem åt sidan. Vispa äggen och blanda ned de torra ingredienserna med det smälta smöret. Rör ihop smeten, den behöver inte vispas.
3. Häll smeten i formen och strö vinbären ovanpå. Grädda 15 - 20 minuter, låt kakan svalna och lossa den försiktigt från formen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng