Placeholder

Snabb, lyxig äppelkaka

Ingredienser

1 ägg
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl Yoggi naturell
50 g smör

Fyllning:
1 äpple
1 tsk nymortlad kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
50 g vit choklad
1 nypa salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Blanda ägg och socker med bara en gaffel, det behöver inte vispas. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ned det i smeten samtidigt som du häller i yoghurten och blanda till en jämn smet.

3. Smält smöret och häll i det och rör om tills det är helt utblandat. Smeten ska bli slät.

4. Ta fram en brödform och klä med bakplåtspapper. Häll i hälften av smeten. Riv äpplet och strö ut det över ytan. Pudra över kanel, vaniljsocker och kardemumma, riv sedan chokladen och strö över den också. Häll över resten av smeten.

5. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 25 minuter. Kakan ska vara litet kladdig i mitten. Servera med vaniljsås.

Ca 8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.