Placeholder

Snabb fisk i ugn

Ingredienser

1 purjolök
100 g färska champinjoner
1 msk smör
400 g vit fiskfilé
saft av 0,5 citron
1 dl vatten
2 - 3 tsk torkad dragon
3 msk finklippt dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl lätt crème fraîche
2 dl riven stark ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela, skölj och skiva purjolöken. Skiva svampen och bryn den i smör tillsammans med purjon. Lägg det i en ugnssäker form och placera fisken ovanpå.

3. Pressa citronsaft över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill och krydda med salt och peppar. Bred över crème fraîche och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20 - 25 minuter.

4. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.