Smuldeg:
175 g smör
2 dl socker
4 dl vetemjöl
Fyllning:
1 stor burk konserverade persikor
3 dl frysta hallon
0,5 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Arbeta ihop smuldegen för hand i en bunke eller med maskin. Tryck ut hälften av smuldegen i botten av en smord och ev bakpappersklädd pajform eller liten ugnsform.
3. Häll av spadet från persikorna och skär frukten i bitar. Blanda persikor och frysta hallon med potatismjöl. Sprid ut blandningen över pajbotten och fördela resten av smuldegen ovanpå.
4. Grädda långt ned i ugnen 50 - 60 minuter tills pajen fått fin färg.
5. Servera pajen ljummen eller kall med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng